Релакс

Релакс

Успокойте тялото и ума си благодарение на нашите wellness процедури, които балансират и разкрасяват!

Отпуснете се напълно в нашата зона за релакс и опитайте от насладата на масажите с топли масла, уникалната флотационна терапия, сауната с хималайска сол, финландската сауна или парната баня, които може да комбинирате с приключенски душ.

Spa Towel

БАСЕЙН

Потопете се в спокойствието на нашия плувен басейн. Той е мечтаният оазис за всеки, който желае да избяга от стреса на ежедневието. Независимо дали искате да поплувате, или просто да се отпуснете на удобните ни шезлонги, нашият басейн е идеалното място.

Кристално чистата вода се поддържа с идеална температура, за да Ви гарантира максимален комфорт, а персоналът ни е винаги на разположение, за да Ви осигури кърпи, освежаващи напитки и всичко друго, от което се нуждаете.
Поддържана оптимална температура между 28 и 31 градуса, за да ви осигури максимален комфорт. Размерите на басейна (8/10 м) и дълбочината (1,50 м) го правят подходящ както за плуване, така и за релаксиране.

ФЛОТАЦИОННА КАБИНА

Пълен релакс за тялото и ума!

Флотацията е най-ефективното средство за медитация и справяне с преумората. Най-общо казано, флотацията е високотехнологична терапия, представляваща безтегловно плаване във високотехнологична капсула – идеалното решение за пълноценна почивка, възстановяване на тялото, медитация и изследване на възможностите на ума и съзнанието.

Липсата на гравитация в капсулата се постига чрез насищане на MgSo4 (магнезиев сулфат) в пречистена вода. Количеството на английската сол е 300 кг и освен че държи тялото в състояние на безтегловност, солта го насища с необходимите минерали и оставя кожата и косата меки и нежни. Почивката се постига чрез т. нар. сензорна депривация – тотално лишаване от външни сетивни дразнения чрез ограничаване на потока информация, подлежаща на непрекъсната сетивна и подсъзнателна обработка. Затова и предимствата на флотационната терапия се състоят именно в осигуряването на пълна изолация.

0 лв.
Цена на 30 мин.
0 лв.
Цена на 60 мин.

Флотационна Кабина: Обща информация

През 1954 г. американският неврофизиолог Джон С. Лили провежда изследване на ефекта от сензорната депривация.
За да докаже твърденията си, той създава първата флотационна кабина или кабина за безтегловно плаване, която използва, за да наблюдава връзката между съзнанието и мозъка.
Неговата теория е, че ако се прекрати всякаква стимулация и се елиминират всички влияния на външната среда, човешкият мозък преминава в т.нар. състояние ТЕТА, което при нормални условия предшества съня.

Теорията му е потвърдена от многобройни експерименти и изследвания, които се повлияват благоприятно от безтегловно плаващата терапия (флотация) или също така от REST терапията, базирана на ограниченията на стимулите на околната среда.

Терапията REST има сходни предимства с обучението по релаксация, хипнозата, медитацията, йогата и масажа както от психологическа, така и от физическа гледна точка. Основният резултат от флотацията, което е в основата на цялата концепция, е, че тялото е предпазено от въздействието на гравитацията върху него.

Мускулите и ставите (опорните, скелетните и двигателните мускули) са освободени от напрежението и се отпускат напълно.

Тялото се намира в състояние на безтегловност, а кабината блокира всички шумове и светлина, като по този начин създава атмосфера на пълна релаксация. Основата на флотацията е водата с висока концентрация на сол в резервоара за плуване, която позволява на тялото да плува по повърхността.

Сензорната депривация изключва въздействието на гравитацията, светлината и звука върху мозъка в състояние на флотация.

След експериментите на Джон С. Лили изследванията на ефекта от флотацията продължават активно в университети, здравни центрове и болници, което води до създаването на глобалната организация IRIS (International R.E.S.T. Investigators Society).

Лекарите и изследователите на IRIS редовно публикуват своите резултати, които представляват съвкупност от уникални разработки в областта на съвременната медицина.

През последните 57 години флотационната кабина е претърпяла много промени в конструкцията и механиката си.

Съвременните капсули представляват високотехнологични устройства, които позволяват усещане за комфорт, простор и постепенно навлизане в сетивна депривация.

 • 1 час флотация се равнява на 4-5 часа сън.
 • Помага за по-бързото преодоляване на часовата разлика след пътуване.
 • Укрепва имунитета и повишава креативността.
 • Подпомага възстановяването на мускулите и намалява риска от спортни травми.
 • Облекчава напрежението при бременни жени (ако сте в третия триместър, консултирайте се с вашия лекар).
 • Флотацията може да бъде и форма на медитация. След 30-45 минути мозъкът Ви започва да генерира тета вълни, което обикновено се случва по време на сън или дълбока почивка.
 • Подобрява когнитивните функции на мозъка.
 • Облекчава стреса – смята се, че излишният адреналин извежда от организма магнезий, който е естествено средство за облекчаване на стреса. Магнезият спомага за свързването на серотонина – хормона на щастието, като повишава нивата на допамин и ендорфин в организма.
 • Пълна релаксация – увеличава количеството на химичните вещества в мозъка, които създават усещане за благополучие и релаксация.
 • Мигрена – облекчава и предотвратява мигренозното главоболие.
 • Детоксикация – изхвърля токсините и тежките метали от клетките на тялото, което спомага за облекчаване на мускулните болки и изчистване на вредните вещества, натрупани от съвременната токсична среда.
 • Диабет – подобрената инсулинова чувствителност помага за контролиране на кръвната захар, което пък от своя страна може да предотврати или подобри симптомите на диабета.
 • Сърдечно здраве – подобрява здравето на сърцето и кръвообращението. Предотвратява калцирането на артериите, образуването на кръвни съсиреци и понижава общото кръвно налягане и сърдечната честота.
 • Здраве на костите – магнезият подпомага усвояването на калция в костите.

Когато използвате флотационна кабина, магнезият се абсорбира през кожата и организмът оптимизира нивата му в организма, така че няма вероятност те да станат твърде високи, което би могло да е опасно.

Освен че подобрява нивата на магнезий, английската сол осигурява и сулфати, които трудно се набавят с храната, но лесно се абсорбират през кожата. Сулфатите играят ключова роля в образуването на мозъчната тъкан, ставните протеини и протеините, които покриват стените на храносмилателния тракт – особено с напредването на възрастта те ни помагат да живеем по-дълго и по-здравословно.

МАСАЖИ

Независимо дали имате хроничен проблем, или просто искате да се отпуснете масажът може да облекчи напрежението, да намали стреса и да подобри цялостното Ви усещане. Нашите опитни масажисти използват редица техники, за да Ви помогнат да се освободите от напрежението и болката. Предлагаме разнообразни стилове на масаж, които да отговорят на индивидуалните Ви нужди. Изпитайте лечебната сила на докосването и си тръгнете освежени и подмладени.

САУНА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ

Укрепете имунната си система и се заредете с енергия. Сауната с хималайска сол добавя редица ползи за здравето към всяка сесия в сауната и повишава допълнително усещането за релаксация, спокойствие и детоксикация.
Тя е облицована с истински камъни от хималайска сол, която при нагряване излъчва отрицателни йони, подпомагащи освобождаването от стреса и тревожността. Сред ползите й са:
• повишаване на имунитета и енергията;
• стимулиране на дихателната система и кръвообращението;
• повишаване на настроението;
• помощ при кожни заболявания и алергии.

ФИНЛАНДСКА САУНА

Сауната е ключова част от финландската култура от векове и винаги се е използвала за детоксикация, релаксация и подобряване на имунната функция на организма. В съвремието хората по целия свят използват сауните, за да се освободят от стреса и напрежението.
Финландската сауна в Armaco Residence ще Ви помогне да се успокоите и да освободите ума си. Топлината ще подобри кръвообращението Ви, а потенето ще изчисти кожата и тялото Ви от токсините.
Препоръчваме средно около 15 минути на сесия. Избягвайте храненето и консумацията на алкохол преди ползване на сауната.

ПАРНА БАНЯ

Въпреки че сауната и парната баня имат доста сходства, основните разлики между тях са в температурата и влажността – температурата в сауната обикновено е по-висока. Използването на нашата парна баня ще спомогне за:
• подобряване на състоянието на кожата;
• облекчаване на симптомите на настинка;
• отпускане на мускулите след тренировка;
• укрепване на ставите и повишаване на гъвкавостта им преди тренировка.
Престоят от 5 до 20 минути е достатъчен, пийте много вода, преди да влезете в парната баня.

VIP ДЖАКУЗИ

Отдайте се на върховeн лукс с нашето VIP джакузи. С ексклузивен достъп до персонално джакузи можете да се отпуснете в пълно уединение и спокойствие. Потопете се в бълбукащата топла вода и оставете стреса да изчезне, докато се наслаждавате на атмосферата. Това е идеалният начин да отпразнувате специален повод или просто да се отдадете на заслужено разпускане. Резервирайте своето VIP джакузи днес и открийте ново ниво на релаксация.

0 лв.
Цена за два часа с комплимент бутилка просеко и плато плодове.

ДЖАКУЗИ

Отпуснете се в топлата, бълбукаща вода и оставете грижите да се стопят, докато струите нежно масажират мускулите ви. Независимо дали искате качествена почивка след дълъг работен ден, или просто да прекарате време с любимите си хора, нашето джакузи е идеалното решение.

Терапевтичните ползи от хидротерапията са добре познати, а ние Ви ги предоставяме в целия им блясък. Така че защо чакате? Освободете се от стреса и се отдайте на пълноценен релакс

ПРИКЛЮЧЕНСКИ ДУШ

Насладете се на нетрадиционно изживяване с нашия душ Adventure, след като сте използвали сауните или парната баня. Той е идеален за охлаждане и ускоряване на кръвообращението. Приключенските душове предлагат разнообразни функции – звукови и светлинни ефекти, екзотични аромати и др. Можете да комбинирате някои от тях и да преживеете различни природни стихии, климатични пояси и дори сезони.

Топлите водни капки ще отведат тялото Ви на освежаващо пътешествие, а екзотичните елементи ще Ви осигурят напълно ново изживяване. Приключенският душ е сред най-популярните съвременни спа и wellness процедури. Фантастично преживяване, което не бива да пропускате!